Tubòfon

El Tubòfon és un instrument melòdic de percussió construït a partir de tubs d’evacuació d’orins d’una granja de porcs.

Els tubs, afinats en diferents notes de forma precisa, i penjats d’una gran estructura de ferro, són percudits per la seva part posterior gràcies a un sistema de solenoides i palanques controlades, al seu torn, per una placa d’Arduino i una electrònica específica a base de transistors.

Tubofon3

Aquesta electrònica permet a l’instrument treballar amb tensions més elevades de les que Arduino podria suportar sense cremar-se i que són necessàries a l’hora d’activar els solenoides.

El treball mecànic que s’ha realitzat en els percutors (sistema de palanques i caps percutors) i  les proves amb diferent tipus de metall pels tubs, ha anat optimitzant enormement la qualitat del so del Tubòfon des de les seves primeres versions fins avui.

Degut a les seves considerables dimensions, ha calgut dissenyar el Tubòfon de manera que pogués ser desmuntat amb facilitat per al seu emmagatzematge i transport.

Materials: Tubs de desaigua, planxes de ferro perforat, suports de ferro massís, solenoides, boles de plom, cinta vulcanitzable

Acústica: percussió directe

Estructura: barres de ferro

Electrònica: Arduino, cablejat de 12v

 

Els comentaris estan tancats.