Hidròfon

L’Hidròfon és un instrument que crea patrons rítmics a partir de l’amplificació del so de  gotes i rajolins d’aigua. N’hem construït diferents versions, cada una amb una aparença física diferent a les altres. hidrofon

El mecanisme de funcionament però, és pràcticament sempre el mateix: una placa d’Arduino obre i tanca una electrovàlvula en uns intervals predeterminats que, al seu torn, deixa caure una gota o un rajolí d’aigua des d’un dipòsit, situat a la seva part superior, dins una pica de lavabo o una garrafa de vidre amb aigua, on s’ha col•locat un petit micròfon electret  impermeabilitzat amb un globus i cinta adhesiva (es van fer proves amb altres components però cap va aconseguir tan bons resultats).

El so passa per un procés de filtratge i equalització gràcies a un programa de so instal•lat en un ordinador portàtil recuperat, i s’acaba escoltant a través d’un equip de so també provinent de la deixalleria. La placa d’Arduino responsable del degoteig rítmic també és qui controla la quantitat d’aigua que s’ha anat utilitzant al llarg del procés, activant, quan això és necessari, una bomba que remunta l’aigua vessada en el receptacle de nou cap al dipòsit superior.

Materials:  dues garrafes de vidre, electrovàlvula, bomba d’aigua, tubs de goma

Acústica: 4 altaveus

Estructura: barra de ferro de 2 cm, caixó de fusta amb rodetes, gàbia de subjecció de filferro

Electrònica: Arduino, pc

 

Els comentaris estan tancats.