Equip
(David Sarsanedas, Irma Vilà, Olga Solà, Xavier Viader i Santi Vilanova)
David Sarsanedas. Certificat d’estudis en Llengua i Cultura Xinesa per Universitat de Llengua de Beijing i en Medicina Tradicional Xinesa per la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Beijing.
Actualment forma part de Luthiers Drapaires, col·lectiu vinculat a l’Associació Cultural Telenoika i dedicat al reciclatge creatiu de deixalles tecnològiques. Igualment és membre de l’Orchestra Fireluche (www.orchestrafireluche.cat)amb qui ha enregistrat D’un llonguet un pa de quilo (2011), Eines de sons inexplicables (2008), Ja veurem per què però hi ha moltes coses inexplicables (2007), Orchestra Fireluche (2003) i amb qui ha creat varies bandes sonores per a diferents companyies de dansa i clown.
Arran de l’espectacle Música Invisible (2008) entra en contacte per primer cop amb l’electrònica musical i el circuit bending. A partir d’aquí comença a construir instruments electroacústics i analògics de baixa fidelitat accionats a distància, amb els quals ofereix tallers dirigits a escoles on els alumnes poden descobrir i experimentar amb noves interfícies sonores i visuals.
Finalment forma part de l’Associació Cultural Elèctric, encarregada des de 2009 de l’organització del Festival FADE (Festival d’Art Digital i Electrònica de La Cellera de Ter). www.fadefestival.com
Irma Vilà. És comissària, productora i gestora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia. És enginyera multimèdia per la Universitat Ramon Llull de Barcelona i ha cursat el primer cicle de Físiques. Professora del Grau de Multimèdia i del Grau en Disseny i Creació Digital de la UOC i co-directora de la revista Mosaic.
Ha co-comissariat les exposicions Sistemes Vius: Christa Sommerer i Laurent Mignonneau amb Josep Perelló (Arts Santa Mònica, 2011), Cultures del Canvi amb Pau Alsina i Josep Perelló (Arts Santa Mònica, 2009-2010) i ha fet l’assistència al comissariat de l’exposició Camps Invisibles: una geografia de les ones ràdio (2011-2012) a l’Espai Laboratori de l’Arts Santa Mònica, on també ha exposat la seva recerca Una cronologia de les utopies de l’Espectre Radioelèctric.
Ha estat comissaria i coordinadora de comunicació del festival ArtFutura del 2006 al 2009, i al 2008 va ser l’assistent dels comissaris a la exposició Máquinas y Almas al Museu d’Art Contemporani Reina Sofia de Madrid. Ha treballat en la producció i relacions públiques de festivals com Sonar, Offf i Copyfight a Barcelona, així com a l’event NOW: Trobades en el present continu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i ha treballat en el departament d’exposicions del centre.
Actualment és un dels fundadors del laboratori cultural ZZZINC (www.zzzinc.net)i forma part del col·lectiu d’artistes audiovisuals Telenoika (www.telenoika.net), en el que també ha estat jurat de les beques de creació 2008-2010. Treballa amb el grup de reciclatge creatiu Luthiers Drapaires (www.telenoika.net/drapaires)i amb la companyia Playmodes en la producció de l’espectacle Reflexus (www.playmodes.com).
Olga Solà i Viñas. Llicenciada en Psicologia Clínica per la UAB, i amb actual rerefons en psicoanàlisis. Formació en els cursos troncals en la Llotja d’arts i oficis de Barcelona i amb titulació de Capitana de Yot, sector al qual dedica deu anys de la seva vida laboral amb la creació i gestió d’una S.L.
En constant formació i interpretació de diferents matèries relacionades amb l’ontologia del so i del llenguatge, com l’estudi de la llengua Sànscrita, durant 3 hiverns a l’Índia sota la tutela de Vagish Shastri, a Devavani de Barcelona i actualment a la UB amb Dra. Mª Elena Sierra. Indaga sobre la sonoritat de la veu amb la tècnica vocal Dhrupad, a Índia i Itàlia de la mà de pandit Prof. Ritwik Sanyal alternant amb estades a Berlín amb Amelia Cuni. Estudia cants harmònics amb Nestor kornblum, veu i moviment amb Thomas Clements, i pren contacte amb Deep Listening NY basat en premisses de John Cage. Es terapeuta del so de la International Association of Sound Therapy Al llarg dels darrers anys ha format part de diferents grups i col·lectius artístics dins la vessant sonora i escènica, alguns d’ells com “Luthiers Drapaires” Reciclatge creatiu de deixalles tecnològiques, “El Born Sona” dedicat al paisatge sonor, “Parinama” impermanència del so i del moviment i “Namaskar” de cant vèdic.
Actualment treballa a Tònic, estudi de disseny i publicitat dedicat a resoldre necessitats de comunicació basades en la investigació i recerca artístiques, al mateix temps que gestiona Espai Tònic, galeria d’art i associació vinculada Tònic, per a la promoció i difusió de la cultura. www.tonic.cat, www.espai.tonic.cat, www.namaskarcantovedico.com
Xavier Viadé. Graduat en Art Electrònic i Disseny Digital a la URL de Barcelona i posgrau de Direcció Web de la Universitat Oberta de Catalunya.
Artista visual multidisciplinar dedicat a la creació audiovisual i de sistemes interactius.
Des del 2003 investiga les tecnologies aplicades al moviment en escena.
Ha realitzat varies peces de teatre i dansa interactiva, instal·lacions audiovisuals, performances i videodansa.
Interessat també en el camp de la robòtica i l’electrònica, actualment explora les possibilitats de creació d’artefactes sonors i visuals, seguint la filosofia del DIY i el coneixement lliure.
Actualment combina les arts gràfiques amb la gestió de “Sensepell”, una empresa dedicada a esports de muntanya. www.sensepell.wordpress.com
Santi Vilanova. Format com a dissenyador gràfic, alterna la seva activitat com a grafista i ilustrador amb el desenvolupament de projectes artístics basats en la programació de software, el disseny interactiu i la recerca sonora. Músic i programador que centra la seva activitat d’investigació dins l’àmbit de la interactivitat física, la música i les seves relacions formals i conceptuals amb la imatge.
Forma part de la companyia Playmodes junt amb Eloi Maduell, des d’on es desenvolupen eines de software orientades a l’escena i espectacles de teatre i dansa.
Membre actiu del col·lectiu Telenoika.net, ha participat com a creatiu en nombrosos projectes relacionats amb el mapping audiovisual, l’aplicació de tecnologies interactives al teatre, el reciclatge creatiu de desfets tecnològics, la robòtica, la música experimental i la docència en aquests camps.
Ha realitzat tallers de formació en el centre d’art Laboral a Gijón, al laboratori multimèdia de la Fàbrica de Celrà, a la universitat de Belles Arts, als tallers Telenoika, al centre cultural La Mercè de Girona, i com a artista resident al Museu d’art Contemporani Bòlit de Girona.
Dins l’Orquestra dels Luthiers Drapaires el seu paper es centra en la programació de software i la composició musical.
Els seus treballs s’han mostrat a exposicions i festivals com el Sónar (2006 i 2009), Palau Euskalduna de Bilbao, Kunst Akademie de Berlin, Mapping Festival Geneva, Primavera Sound, CCCB, CaixaFòrum, Palau de la Música, Laboral, MIAC, Festival VAD o Mercat de les flors, entre d’altres.
Actualment es professor a distintes universitats catalanes en matèries relacionades amb el disseny interactiu i la creativitat audiovisual. Part del seu treball es pot consultar a les següents adreces: http://www.playmodes.com, http://vimeo.com/ox