Concert

Concert de Tubòfon:

El Tubòfon és un instrument melòdic de percussió construït a partir de tubs d’evacuació d’orins d’una granja de porcs.

Els tubs, afinats en diferents notes de forma precisa i penjats d’una gran estructura de ferro, són percudits per la seva part posterior gràcies a un sistema de solenoides i palanques controlades, al seu torn, per una placa d’Arduino i una electrònica específica a base de El Tubòfon interpretarà la peça que va ser composta expressament per sonar dins la Sala dels Arcs de la Sagrada Família com a tribut a l’orgue que Gaudí hi va dissenyar.

Concert de NoSignal:

NoSignal 9 o 25 és un enorme instrument format per una matriu de 9 o 25 antigues pantalles d’ordinador. Els monitors, en rebre distintes seqüències de voltatge per cadascun dels seus canals de color, creen sèries de patrons gràfics en forma de línies vermelles, verdes i blaves al mateix temps que, gràcies a un amplificador d’àudio, converteixen aquestes seqüències de voltatge en melodies.

La originalitat de l’instrument rau en el fet que els gràfics són generats d’una forma exclusivament elèctrica, sense l’ús de cap mena de font visual (DVD, ordinador, etc) i que la música i la imatge funcionen, invariablement, d’una forma perfectament coordinada

Concert Hidròfon:

L’Hidròfon és un instrument que crea patrons rítmics a partir de l’amplificació del so de  gotes i rajolins d’aigua. N’hem construït diferents versions, cada una amb una aparença física diferent a les altres.

El mecanisme de funcionament però, és pràcticament sempre el mateix: una placa d’Arduino obre i tanca una electrovàlvula en uns intervals predeterminats que, al seu torn, deixa caure una gota o un rajolí d’aigua des d’un dipòsit, situat a la seva part superior, dins una pica de lavabo o una garrafa de vidre amb aigua, on s’ha col•locat un petit micròfon electret  impermeabilitzat amb un globus i cinta adhesiva (es van fer proves amb altres components però cap va aconseguir tan bons resultats).

També oferim la possibilitat de exposició concert múltiple

Demanar presupost: drapaires@telenoika.net