Darrera

10 anys CITILAB Cornellà!

En motiu del desè aniversari, Citilab ofereix un diumenge de portes obertes replet d’activitats de celebració i entreteniment.

El primer taller és a la Plaça Can Suris i corre a càrrec del col·lectiu Luthiers Drapaires, un grup d’investigació obert de reciclatge de deixalles tecnològiques i també una banda de música. Nens i nenes d’entre 3 i 8 anys aprendran a transformar materials diversos en instruments i autòmats musicals, sense necessitat de ser un expert en enginyeria o en música. Els instruments construïts durant els tallers passen a formar part de l’Orquestra, que acull tot tipus d’objectes amb finalitats creatives.

Data: 12 novembre
Hora: 10:30 – 12:00
Esdeveniment Category: 

Recinte Citilab
Pl. Can Suris, s/n
Cornellà, Barcelona 08940 Espanya+ Mapa de Google

Telèfon: +34 93 551 06 60
Web: https://www.citilab.eu/

TARAL.LA – Fira de música i educació – 24 de Setembre a Granollers‏

cartell-tralara-luthiers-drapairesParticipació dels Luthiers Drapaires a la fira de música i educació Taral.la

Dissabte 24 d’octubre 2016 de 12h a 18h. Entrada gratuïta.

Planell de Roca Umbert – “Fàbrica de les Arts”

Carrer d’Enric Prat de la Riba, 77, 08401 Granollers, Barcelona

TARAL·LA és una fira destinada a donar informació i formació sobre la música i la seva rellevància com a element educatiu. Els destinataris de la fira són principalment docents i estudiants d’educació infantil i primària, mestres i professors de música, musicoterapeutes i altres professionals i estudiants interessats en l’àmbit de l’educació i la música.

TARAL·LA però, també vol obrir les seves portes a les famílies amb el propòsit d’implicar pares i infants en els beneficis d’educar amb música. Les famílies tindran una participació pràctica en els tallers on els professionals que vinguin a formar-se, podran fer observació de les sessions, aprenent d’una forma molt pràctica i real, l’aplicació de les diferents propostes educatives que es proposaran.
Més info: www.taral·la.cat

rfbn22

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Participem en el Dia Internacional de l’Art a la Bisbal d’Empordà!

Els agents artístics de Girona i comarques, públic i privats, es bolquen en la celebració conjunta constituint una xarxa dinàmica i participativa de l’art contemporani més viu, obert i accessible.

Un any més Girona engega la commemoració del Dia Internacional de l’Art, una jornada establerta el 2011 per la UNESCO en record del naixement de Leonardo da Vinci,  el 15 d’abril de 1452, amb l’objectiu de celebrar les diverses formes de l’art i apropar-les als ciutadans. Aquesta efemèride internacional es rememora a diverses ciutats i països, però a Catalunya només se celebra, i cada any amb més intensitat, a Girona.

On: Davant Teatre Mundial
Passeig Marimon Asprer, 10, 17100 La Bisbal d’Empordà, Girona
Quan: Dissabte 16 abril
Cost: Gratuït

Plantilla Dia de l'Art

TALLER DE CAIXES FOSQUES
De la mà de Luthiers Drapaires
Horari: 11h – 13h
Places limitades!

TALLER DE PINZELLS MUSICALS
De la mà de Luthiers Drapaires
Horari: 11h – 13h
Places limitades!

ESPECTACLE CLOWN “El Niu”
Per Dudu Arnalot
Horari: 12h
Tots els públics

I per acompanyar-nos:
PROPOSTA GASTRONÒMICA

La Carletta Hoddogs i crudites de fruites
Horari: 11h – 14h

Per la tarda de 17h a 20h Exposició “Cables, cargols i algoritmes” oberta a:

 

 

ESPAI TÒNIC
Carrer de Ponent 23-25
17111 Vulpellac
La Bisbal d’Empordà – Girona
Tel: (+34) 972 642 421

Us esperem!!

TV2 ens visita a l’exposició “Cables, cargols i algoritmes” a Espai Tònic

Dilluns 4 abril va venir l’equip de TV2 “a punto con la 2” per a filmar l’exposició que tenim a Espai Tònic:

“Cables caragols i algoritmes”

Vam quedar encantats, nosaltres i ells i entre filmar els instruments autòmats i interactius i fer-nos unes petites entrevistes vam tenir un matí molt mediàtic! Quan surti per les ones penjarem el link.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

El PUNT AVUI amb Luthiers Drapaires

El col·lectiu d’investigació, nascut arran d’uns tallers al Bòlit l’any 2009, transforma deixalles electròniques en instruments i instal·lacions musicals.

Cada any llancem tot de ginys tecnològics –com ara mòbils, ordinadors i televisors– que encara funcionen i a què es poden donar nous usos. El grup d’investigació Luthiers Drapaires es dedica a reconvertir les deixalles tecnològiques en instruments, instal·lacions i autòmats musicals. Des de finals de febrer i fins al 14 de maig, es poden visitar deu de les seves creacions a l’ Espai Tònic , a Vulpellac.

Luthiers DrapairesPUNT AVUI Luthiers Drapaires a espai tònic està format per cinc persones vinculades a les arts, la cultura i el disseny, que, de mica en mica, han après a desmuntar i reprogramar electrodomèstics i maquinari informàtic. El grup va néixer arran d’uns tallers a Girona que el centre d’art contemporani El Bòlit va organitzar amb l’associació d’artistes audiovisuals Telenoika, el 2009. Des de llavors, reciclen aparells electrònics i els preparen perquè emetin sons i melodies. El procés de creació comença a les deixalleries, on se selecciona el material; després, es fa l’estudi acústic de les peces per veure com fer-les sonar i, finalment, es munten els instruments en tallers oberts.

David Sarsanedas, membre del grup, explica que el que es pot veure a l’Espai Tònic és “una retrospectiva de set anys de treball”, una selecció dels seus “instruments més representatius”. Destaca, per exemple, el nosignal, format per una sèrie de monitors d’ordinador que emeten notes i mostren colors, i l’hidròfon, que crea patrons rítmics amb l’amplificació del repic de gotes i rajolins d’aigua. El públic pot fer sonar alguns dels instruments, mentre que d’altres funcionen a partir d’algoritmes.

Luthiers Drapaires volen despertar consciències sobre la reducció de dinàmiques de consum i aposten per compartir a la xarxa els seus coneixements de reciclatge.

Us esperem a tots a l’exposició que tenim a l’ESPAI TÒNIC del 27 de febrer al 14 de maig 2016.

baixa

Podeu veure la nota a la hemeroteca del PUNT AVUI Aquí