Hidròfon 1.0

L’Hidròfon és una escultura sonora autòmata construïda a partir de materials reciclats, i que basa el seu funcionament en l’audició de la seqüenciació percussiva de gotes d’aigua i bombolles d’aire.

L’Hidròfon ens permet escoltar tant els microsons de l’aigua en estat líquid, com de l’aire, fent audible un tipus de sonoritats a les que estem poc acostumats. El so relaxant tant de les gotes com de les bombolles evoluciona a través de composicions musicals algorítmiques.

Per a construir aquest artefacte s’han posat en comú diverses disciplines: prototipatge electrònic, disseny estructural, càlcul, electroacústica, programació de software i fontaneria.

A nivell més específic, l’instrument està format per una base estructural consistent en una pica de lavabo, una pota de taula i varis perfils de ferro. Mitjançant una vàlvula i una bomba electrònica es deixen caure gotes d’aigua i bombolles d’aire de forma rítmica. Aquests ritmes venen determinats pels algoritmes que s’han carregat a la memòria del microxip (Arduino) que controla la escultura sonora.

Les gotes són amplificades mitjançant un sistema de microfonia submergible. Com a unitat d’efectes (reverb, delay i eq) fem servir un dels primers portatils amb processador celeron (la gent és que ho tira tot…) que s’ha trobat el David a una de les seus de la Confederació Intergaláctica de Deixalleries de la Selva . Un equip HIFI i una ampolla gegant de vidre (cal que expliqui d’on venen?) completen el catxarro. La pica i el dipòsit d’aigua formen un circuit tancat, la qual cosa ens permet, mitjançant el bombejat automàtic, reutilitzar de manera indefinida l’aigua que forma el sistema.

El Firmware (Arduino) de la màquina. Inclou el disseny d’alguns algorismes que permeten sequenciacio aleatoria del bicharraco….

El panell informatiu…

i la esquemàtica (inclou el control de la vàlvula i la bomba d’aigua):

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s