El Taller

L’ORQUESTRA DELS LUTHIERS DRAPAIRES
Taller de reciclatge de deixalles tecnològiques per a la fabricació d’instruments musicals, a càrrec del col·lectiu Telenoika

Taller per a la fabricació d’instruments d’una orquestra audiovisual reciclada, a partir de la modificació d’elements provinents de ràdios, rentadores, ordinadors i basura tecnològica recuperada a la deixalleria per produir una petita peça musical que es presentarà públicament un cop finalitzat el taller.

Durant el taller es faran visites a la deixalleria municipal i es recolliran materials que puguin ser útils per a la fabricació d’instruments musicals. Després d’un procés de recerca, reciclatge i disseny mecànic s’aprendran conceptes bàsics de prototipatge electrònic amb l’assistència d’experts. Un cop finalitzat l’instrument, es composarà de manera col·lectiva una peça musical específica que pugui ser interpretada manual o automàticament.

L’ésser humà genera cada any 2 bilions de tones de deixalles, dels quals 30 milions són deixalles tecnològiques, provinents d’electrodomèstics “antiquats”: televisors, ràdios, ordinadors, impresores, cadenes de música, rentadores…
Tot i així aquestes deixalles mantenen intactes molts dels seus components constructius, que poden fer-se servir, amb una mica d’enginy, per a construir flamants instruments musicals electrònics: motors, electroimans, timbres, radios o televisors poden acabar convertint-se en els instruments d’una orquestra audiovisual reciclada.

Durant el taller farem sortides de recerca de deixalles, aprendrem a construir circuits electrònics bàsics, ens introduïrem en sistemes de prototipatge com arduino i en entorns de programació musical com PureData, amb la finalitat de produir una petita peça musical interpretada pels nostres instruments.
Dates: del 03/03/2009 al 26/03/2009 de 2009

Espai: Niu (Rambla de la Llibertat, 1 – 17004 Girona)

Horaris: de dimarts a dijous de 4 a 8 h

A qui va dirigit: Persones interessades en la filosofia del DIY (fes-t’ho tu mateix). No calen coneixements previs d’electrònica, mecànica o de programació, anirem aprenent les coses bàsiques sobre la marxa.

Materials que cal que portin els alumnes:
Trastos vells susceptibles de fer sorolls: joguines musicals, impresores, timbres; instruments musicals de petit format que puguin ser modificats: flautes, panderetes, xilòfons; materials percutius: fustes, vidres, metalls, tubs de plàstic, etc.

Preu: 15€

Presentació pública: el dia 27/03/2009 al Truffaut

Anuncis

One response

  1. Se’n farà algun altre properament?

    Novembre 15, 2010 a les 9:19 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s